Un manuscrit demostra que el Crist de la Mar va desembarcar a Morella Segons l'escrit, en César Cataldo furtava menjar de Benicarló i se'n tornava per amagar-se entre les muntanyes, com Rambo.

En efecte, segons el manuscrit el qual (se sospita) és una mena de diari personal de César Cataldo, aquest va desembarcar en Morella pilotant un vaixell volador, que es pensa que podria ser un globus aerostàtic o una nau espacial, però els experts encara no s’han pronunciat al respecte. A l’escrit detalla com sobrevivia furtant als camps dels llauradors benicarlandos i amagant-se després entre les muntanyes, com Rambo.

Un dia, uns llauradors el van seguir i, en veure el rebost improvisat que s’havia construït, del que no va gosar a compartir ni una miserable fulla d’encisam, van sentir que era un d’ells, i el van acceptar com a benicarlando, oferint-li asil baix d’un garrofer. La imatge del Crist que duia a la barca-globus-nau espacial se la va endur amb ell, esperant poder emprar-la per a fer-se una foguereta, ja que era hivern i feia fresca. De sobte, però, la gent es va començar a curar de la pesta, i van començar a circular rumors sobre un miracle. Al manuscrit, tot i estar bastant desorientat, explica com va saber traure profit i atribuir-se el mèrit, aconseguint sostre i aliment decents.

El valuós document ha sigut descobert per uns civils en un amagatall secret dins el Castell de Morella. Se’ls havia colat un Ferrero Rocher en una misteriosa cavitat que quedava entre dues rajoles. «En ficar la mà per recollir el bombó vaig notar una mena de paper i vaig estirar fins que el vaig treure» conta Antonio, un d’ells. El document ja ha sigut analitzat i interpretat per historiadors de la zona, i no han trigat a fer-se sentir les opinions dels historiadors benicarlandos. Aquests argumenten que, entre les arrugues i les taques de xocolata, és normal confondre les paraules Morella i Benicarló, muntanya i port o falutx i vaixell volador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *