Conegut grup de Facebook proposa reformar les oficines de Cultura per a acomodar les restes de Franco quan les treguen del Valle de los Caídos Part de la proposta inclou construir un altar amb un holograma del caudillo, posar un fil musical amb els seus discursos i romandre la porta oberta al públic per a deixar flors i ofrenes

“Un lloc on mostrar-li el respecte que es mereix Francisco Franco”, així és com conclou la proposta que han rebut a Madrid/t des de Benicarló. La qual segurament no s’aprovarà, però tampoc s’han negat taxativament i mereix que estiguem pendents de la seua evolució.

La idea és construir una petita cambra, decorada amb motius molt espanyols a les parets i coronada amb una enorme bandera amb l’àguila de Sant Joan al darrere, a l’entrador es col·locaria un encatifat que marcaria el camí cap al centre, on s’alçaria l’altar sobre el qual descansaria un taüt amb les restes de Franco. El taüt tindria un vidre on no es veuria l’interior, sinó una imatge hologràfica del caudillo. Envoltant el taüt es posarien uns receptacles per a penjar flors i ofrenes. No es descarta posar uns espais aïllats on poder resar, tot i que per motius d’espai es fa complicada la seua construcció. A les parets també hi tindrem penjats uns xicotets altaveus, els quals repetiran en bucle consignes i discursos tant de Franco com dels seus fidels companys.

La proposta no ha rebut una bona acceptació per part de l’equip de govern, sobretot per part de Josep Barberà, tot i que el grup de Facebook entén que els treballadors de l’Ajuntament podrien fer les feines de neteja i manteniment de l’espai“fins i tot el regidor Barberà podria posar-se davant de la porta, mirant que no entre ningú a posar un drapet groc”, diuen des del grup. Les portes de l’espai estarien obertes de bat a bat perquè la gent puga entrar a mostrar els seus respectes, plorar la pèrdua, posar flors o qualsevol altra cosa que estimen oportú, sempre que es respecten les instal·lacions.

Des de grups polítics de dretes han vist amb bons ulls açò de prescindir de la regidoria de Cultura, total, per al que val la cultura en Espanya…”, hem pogut escoltar. Aquests grups, però, no accepten que siguen les restes de Franco les que òmpliguen el buit deixat per Cultura, “a Franco se’l porta sempre al cor, però només al cor, diuen. Què us sembla a vosaltres aquesta proposta, benvolguts lectors? Obrim comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *