Sergio Ramos i Benjamín Martí, jurats dels I Premis Literaris Ciutat de Benicarló Susana Pérez, Filo Agut i Marcelino Domingo també hi formaran part

Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló volen comptar amb un jurat de luxe. Enguany s’ha proposat triar el membre més qualificat de cadascun dels grups polítics presents a l’Ajuntament, i complimentar-lo amb un pes pesant del panorama cultural estatal. «Els organitzadors dels premis no han querido menosprenyar a ningú i han conseguido un jurat digne d’un premi Goya», ha declarat Benjamín Martí, «s’ha acabat lo sirco de la cultura en este poble, ara sí que parlaremos bé».

El jugador del Reial Madrid, Sergio Ramos, ha acceptat la proposta molt gustosament i tot fa indicar que serà l’encarregat de coordinar les tasques del jurat. Les seues aptituds com a capità de l’equip de la capital, així com la seua contrastada capacitat d’improvisació a les xarxes socials i davant els micròfons, fan del jugador andalús la persona indicada per coordinar un jurat de premis majoritàriament en català. Ramos ha declarat a BET que «contemplo este proyecto que me blinda la ciudad de Peñíscola como una nueva etapa de mi vida en el futuro, estoy muy contento y muy feliz, así como alegre que también estoy».

El consistori benicarlando prepara una presentació de luxe del jurat: amb focs d’artifici i pica pica variat preparat pel forn de pa Sergio i La Tulipa, una performance a l’estil charleston preparada per treballadors de l’IFF, una font gegant de cava, un monòleg del regidor de cultura escrit per Vicente Jovaní i l’aparició estel·lar dels presentadors Pedro Torrent i Alicia Coscollano, que vindran amb helicòpters i es llançaran en paracaigudes mentre la coral interpreta la banda sonora de James Bond. Tot molt literari.

Marcelino Domingo, tot i no formar part activa de l’actual equip del PP benicarlando, entra en el jurat perquè, segons els organitzadors dels premis, «hem optat per donar-li un lloc simbòlic entre els membres del jurat a qui tantes “perles literàries” ens ha deixat en els últims anys». L’ex alcalde de Benicarló deixarà les seues tasques de vigilant nocturn durant uns dies i espera dels premis literaris «que los façen de la forma del benicarlandos de vé, sen se banderetes ni trossoss de fusta».

La nostra font més fidedigna, Lo Sirco de Cadufolandia, opina sobre aquesta notícia tant important per a la cultura benicarlanda. «Els membres del xurat del concurs que ha preparat  Barberodes pa’l poble de natros té un nivell més alt que l’ermita del Rosio. Sé que Marselino s’astat preparan a l’Emni, llegin llibres de la gran literatura aspanyola i dient lloes critican a la vinarossenca que li ha robat lo puesto a l’ajuntamen. L’atra rivalitat que aurà serà la de qui té més postureo, si Sergio Ramos o el gran Benjamín Martí. Me asabentat de que Mañá ja ha dit que només tenen postureo i que ell chestionaria milló les votasions. Els presentadors son de nivell, però alguns tenen temó de que el presentador s’acabe la mistela i no aparega. Barberodes ja sa gromprat un gat pa sentarse al seu asiento a l’ajuntamen i fer de El Padrino del poble de natros mentres fan el seu proxecte estrella».

Sobre el sistema de votació, els organitzadors han optat per implementar el model d’interacció amb la ciutadania de Susana Pérez però amb una modificació en cas d’empat la qual consistirà a llançar un ganivet entre els afectats i que es barallen a mort, el guanyador serà el campió dels premis. «La literatura con sangre entra», ha declarat Ramos, «los que ganen, bien, y los que no ganen, pues todavía les quedará el partido de vuelta ¡Muchos morrys a todos los participantes!», conclou el jugador. Des de BET també volem aprofitar aquest article per a desitjar moltíssima sort a tots els participants, organitzadors i solament esperem que el jurat “falle” bé i guanyen els millors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *