S’encén l’olivera del Marqués i ningú atura el foc perquè pensen que és Déu intentant dir alguna cosa La parròquia de Sant Bertomeu ja està tractant de comunicar-se amb Nostre Senyor per a comprovar la veracitat del senyal.

Aquest divendres sant l’olivera del Marquès ha pres foc davant el posat bocabadat dels benicarlandos. Els bombers no han trigat a aparéixer, però mossén Carlos, que ha acudit ràpidament en sentir la notícia, els ha aturat al·legant que això no ha pogut ser altra cosa que un senyal de Déu.

Així, l’olivera ha restat encesa amb desenes d’espectadors al seu voltant durant una hora. Mossén Canelles, que també s’hi ha apropat, ha titllat l’escena de ritual satànic i ha acusat mossén Carlos d’ofendre a Nostre Senyor per acceptar la reducció a cendres d’un símbol del poble tan important. Ha reforçat la seua argumentació al·legant que Déu li hauria avisat de voler cremar l’olivera i, que com no ha tingut cap notícia, això no ha pogut ser altra cosa que obra de Llucifer. Mossén Carlos, d’altra banda, ha assegurat que els camins de Déu són inescrutables, i que Nostre Senyor fa tantes coses i està a tants llocs que no pot estar pendent d’avisar a tot el món de què farà o deixarà de fer.

Una hora després de l’incident, quan l’olivera ja havia cremat del tot, la parròquia de Sant Bertomeu ha començat a tractar d’esbrinar què ha volgut dir Déu amb aquell foc, i ha iniciat tràmits per declarar zona santificada els voltants de l’olivera. La parròquia de Sant Pere, per la seua part, ha planificat una sèrie de misses durant els dies següents al succés per a demanar perdó a Déu per l’arrogància que han mostrat, citant textualment, «algunes ovelles mal encarrilades» en pensar que Nostre Senyor ens faria un senyal després d’haver pecat tant durant les falles. La resta de parròquies s’han negat a declarar i seguiran amb el programa previst. L’ajuntament, per la seua part, agraeix la no intervenció, ja que s’ha evitat un possible càstig diví, i està barallant la possibilitat de plantar-hi una altra olivera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *