Prohibeixen a Pitarch posar un patge de cartró si no posen abans un tió de Nadal Entre les condicions que imposen des de l'Ajuntament, també destaca posar la cançó del caga tió al fil musical de l'establiment

Un patge, o un rei mag de cartró, i amb una bústia era el que la casa de joguets volia posar perquè els nens dipositaren la carta dirigida als reis d’Orient. No pot ser. El que mostrem a la imatge és l’únic que l’establiment es pot permetre. I per què? Perquè la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló ha encetat la campanya El Nadal en català, amb la qual pretén apropar els conceptes tradicionals catalans als més menuts de Benicarló. «És molt trist que els xiquets i xiquetes de Benicarló no sàpiguen pràcticament res de les festivitats dels nostres germans del nord», ens diu Josep Barberà, «només volem donar més importància a una tradició més nostra que no pas la figura americanitzada del Pare Noel».

Un tros de fusta amb cara somrient i tapat amb una manteta de color groc. Al costat s’hauria de posar un foc artificial. Diàriament, una persona encarregada haurà d’alimentar públicament el tió,  coincidint amb els horaris de sortida dels xiquets d’escola. El dia 24, abans de tancar la tenda, es procedirà a fer cagar el tió, posant la música corresponent a través del fil musical de l’establiment.

El text anterior és el missatge que s’ha rebut des de regidoria de Cultura. Seguit de la lletra de la cançó i un llistat extens de consells, la missiva subratlla que de no complir les ordres, no es podrà posar cap figura monàrquica a l’entrada de l’establiment. De moment, no sabem si Pitarch ho farà, però no té massa temps per a pesar-s’ho.

Durant la campanya El Nadal en català, altres activitats que es faran a Benicarló seran les d’anunciar per la ràdio l’eixida de l’Home dels Nassos el dia 31, conscienciar sobre compartir les sobres dels canelons el dia de Sant Esteve, abaratir els ingredients de l’escudella i carn d’olla per al dinar de Nadal, i repartir neules gratuïtament en la porta del consistori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *