Presó incondicional per a tota la Coral Polifònica Benicarlanda per mostrar una bandera roja durant “Les Miserables” El jutge ha admés la querella exprés presentada per la fiscalia general de l'estat. Les mesures cautelars envien a presó a tothom a l'espera de juí. L'estat espanyol es planteja utilitzar el 155 per a intervenir la regidoria de cultura de Benicarló.

Aquest cop, la Coral no ho sabia. Notícia bomba a escala estatal, aquest matí Benicarló s’ha omplert de furgons policials amb l’ordre de detenció de tots i cadascun dels membres de la Coral Polifònica Benicarlanda. Incomprensió, indefensió, plors i algunes picabaralles amb els actors que interpretaven la resistència a la barricada (pareix que encara estaven immersos en els seus papers).

La fiscalia general de l’estat ha presentat una (macro)querella exprés amb el nom “vosotros sí que sois unos miserables”, la qual ràpidament ha sigut admesa a tràmit juntament amb presó com a mesura cautelar. Entre els delictes que se’ls atribueix estan el de delicte d’atac de falsa bandera, enaltiment del terrorisme, odi, gola, saludar-se amb la mà esquerra, dropos i delinqüents, burla a la monarquia, adoctrinament i apdftrinament. La part més espectacular de la querella és el nombre de querellats que s’hi inclouen: no només es jutjaran els membres de la Coral sinó tots els que han tingut a veure amb l’obra, inclosos els que han interactuat amb ella mitjançant xarxes socials (amb comparticions, comentaris, likes o visualitzacions). Així doncs, el nombre d’imputats ascendeix a:

  • 2.347 persones.
  • 34 locals comercials.
  • 22 organitzacions i entitats públiques (ajuntament inclòs).
  • 48 empreses privades.
  • 15 mascotes.
  • L’auditori Pedro Mercader. Sí, l’auditori també. Està pendent el transport i empresonament, amb grues i camions especials, de tota la construcció.
  • NOTA: Les mesures cautelars de presó només s’han admés per als membres de la Coral i l’auditori, però.

Els partits polítics del poble encara no han tingut temps per a pronunciar-se al respecte. Nosaltres esperem sobretot el comunicat del regidor Josep Barberà, després del fort rumor que s’està estenent sobre una més que probable intervenció de la regidoria de cultura per part de l’estat espanyol. Acusada de fer fugir les empreses a Vinaròs i programar actes d’adoctrinament en català, aquesta serà l’excusa perfecta per a aplicar el 155 i fer tornar la normalitat al poble, és a dir, a no que no es faça res en Benicarló. Com sempre, des de Benicarló Today continuarem informant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *