Més de 3.000 ucraïnesos i xinesos demanen la inclusió en el cens de Benicarló per a continuar votant ‘coses’ a l’Internet Reclamen que els vots en contra de l'escut van ser reals, i que darrere de cada vot existeixen persones amb històries reals

«Això dels vots en contra al final no va ser un error informàtic ni cap hacker», diu Dimitrii, president de l’ANAC (Associació No Al Canvi), «vam ser nosaltres els que van votar en contra del nou escut i estem molt decebuts perquè es pensen que va ser un programa automàtic». Dimitrii ens explica que tot va començar quan van coincidir amb una família de xinesos a l’aeroport de Castelló. Fent l’enquesta de satisfacció vam veure com les dues famílies votaven amb un NO rotund a tot, «així ens vam conéixer i així hem continuat any rere any: votant NO a tot el que podem i coneixent moltes persones que pensen com nosaltres. Ara mateix som més de 3.000 integrants a l’associació. I continuem creixent».

Dimitrii ens explica que l’ANAC és una associació contrària a qualsevol canvi, per molt xicotet que siga, i es van assabentar del canvi d’escut proposat a Benicarló, però va ser massa tard. «Darrere de cada vot existeixen ciutadans amb històries molt personals», diu Dimitrii, «per exemple sé que va votar Xi Xuan Ming, un xicot que va perdre la seua mare després d’una malaltia molt dramàtica. També hi va votar Alexandra, una dona que va perdre les cames a un accident laboral i quasi no pot parlar per culpa d’un càncer de gola», dit això Dimitrii necessita uns moments per a recompondre’s, «nosaltres només volem que se’ns reconega, que som persones i no un error informàtic. Per favor, li pregue a l’organisme competent que rectifique les seues paraules, que eixa piloteta blava que sortia al paperet som nosaltres, no un hacker. Som persones amb un cor que batega».

urinafamily-e1401207526219

Dimitrii ens presenta a la seua família. Olena, la seua dona, era operaria al metro de Kiev quan la van acomiadar per canvis a la plantilla; Oleksandr i Yure, els seus dos fills, «no els canviaria per res, com van fer els meus pares biològics que em van canviar per dos pollastres i quatre lletugues. No els conec però tampoc vull conéixer a unes persones com ells, per això vote NO a qualsevol canvi».

Després de la polèmica amb els vots en contra a última hora, l’Ajuntament de Benicarló està pensant a fer un control dels votants en pròximes enquestes, tenint en compte el seu document d’identitat i el cens de la ciutat. Dimitrii no vol esperar que prenguen una decisió i està mobilitzant a tota l’ANAC per demanar una inclusió massiva d’integrants al cens de Benicarló. «No ens aturaran, continuarem votant NO a tot, a totes les enquestes que facen i a tot el que es puga votar per Internet. Ja tinc a uns quants milers d’associats disposats a fer-se benicarlandos, d’altres que encara els està buscant la justícia per temes que no vénen al cas, però ben aviat trobaran refugi en països una mica més democràtics i també acabaran sent benicarlandos. NO. NO ens aturaran».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *