L’església Sant Bertomeu serà el nou auditori de Benicarló L'auditori Pedro Mercader passarà a emprar-se com a cine i església, un canvi englobat en l'aposta cultural «El centre batega»

Després de diverses negociacions, l’església Sant Bertomeu passarà a ser el nou Auditori de Benicarló a partir del 2020. La baixada de feligresos i l’augment de la cultura a Benicarló ha fet possible aquest trasllat.

La polèmica sobre un nou auditori, teatre o sala polivalent pareix que per fi es tancarà a la ciutat de la carxofa. L’església de Sant Bertomeu passarà a ser el nou centre de la cultura de Benicarló. L’auditori Pedro Mercader s’usarà com a cine i església (com a la pel·lícula «Cinema Paradiso»). Aquest canvi està englobat en l’aposta cultural de «El centre batega». Josep Barberà ens ha dit: «el centre de Benicarló tindrà el centre cultural, que per a alguna cosa és la campanya que m’he inventat».

Les negociacions les han portat Xaro Miralles, el regidor de cultura Josep Barberà i alguns personatges de la cultura benicarlanda dels quals no ens han donat els noms. Però ens han deixat entreveure que formen part del món de la música i el teatre benicarlando. Per part de l’església les negociacions les han portat el capellà de l’església Sant Bertomeu, mossén Carles i alguns membres del bisbat de Tortosa. La baixada de feligresos i l’augment de la cultura a Benicarló ha fet possible aquest trasllat. Els bancs de l’església seran substituïts per butaques i s’adaptarà tot l’altar major per a fer-lo escenari. La capella serà una de les zones vips i les plantes superiors seran camerinos. L’auditori Pedro Mercader no tindrà grans canvis i serà adaptat per als feligresos. La tornada del cine al poble té l’objectiu de tornar a reactivar-lo.

La primera actuació al nou Auditori serà una religiosa, per a no perdre el costum, a la primera missa a l’auditori tan sols hi podran accedir persones de més de 75 anys, per a no perdre els costums també. I al cine no deixaran entrar a ningú. Segons Xaro Miralles «el canvi serà a poc a poc, però serà». La notícia que avancem en exclusiva a BET no deixarà a ningú indiferent. Marcelino Domingo ja està preparant un post al Facebook escrit en castellà perquè arribe a un màxim de gent possible. Diverses pàgines falses també ja els tenen preparats els comunicats. Tots estan esperant que es faça la roda de premsa per atacar perquè sí, sense fonaments a l’Ajuntament. També per a no perdre els costums.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *