Milers de pensionistes benicarlandos buscaran fer hores a Peníscola com cambrers de temporada Creuen estar sobradament preparats després d'anys i anys estudiant altres cambrers i els seus errors més comuns

El relleu dels cansats treballadors d’hostaleria ja està ací. Una allau sense precedents de pensionistes ha desbordat les bústies dels restaurants, hotels i bars de Peníscola i part de Benicarló. La raó? Doncs amb la petita pujada de les pensions que els dóna l’estat espanyol, els iaios ja no tenen per a donar menjar a fills i néts, i es veuen obligats a buscar diners per altres mitjans.

Aurelio és un dels afectats i ens diu que «jo no vull fer com alguns coneguts, que es volen dedicar a la venta de marihuana o a furtar coure a les vies del tren, jo vull ser un treballador honrat». La manca de físic i de rapidesa mental es suplirà amb l’experiència d’observar durant «més de quinze anys que porte als bars prenent carajillos, sense tindre altra cosa a fer que mirar els treballadors. Jo sé el que vol la gent i com el vol, que s’esperen una mica a que arribe amb les cerveses i les braves, cony, que tampoc és per a tant».

Carmencita també es veu afectada per la retallada encoberta de les pensions, «tinc tres fills i una filla, i una altra que es va morir fa uns anys pobreta meua, i tinc més de deu néts. Tots a l’atur! Només el meu home i jo guanyem diners, i vet ací que hem de guanyar-ne més. Ell s’ha governat un treballet de cambrer/go-go al Cortijo i jo de cuinera al Parador, faig unes mandonguilles i una truita d’escàndol».

El gremi d’hostalers de Peníscola ja s’ha pronunciat i ha comunicat al seu web que els iaios faran les proves com qualsevol altre, i que si són aptes per al treball, no tindran inconvenients en contractar-los. Això sí, tampoc rebran cap tracte de preferència, se’ls obligarà a fer les mateixes hores en negre que a la resta, cobrant-ne la meitat (en el millor dels casos) si els plors són prou convincents. També ens han dit que amagaran la cassalla, els bitter i les pastilles de la farmaciola; miraran de fer-los uns dinars baixos en sal i sucre, però. Els locals d’oci, com el Mandarina, els estaran esperant després dels serveis i els donaran aigua gratis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *