Científic vinarossenc troba un component en la carxofa que torna garrepa a qui la consumeix Els científics benicarlandos ja estan investigant si el llagostí de Vinaròs provoca efectes contraris

Tots els benicarlandos som conscients del meravellós sabor del cor de la carxofa autòctona, tant en l’àmbit autonòmic com a nivell fins i tot internacional. Uns científics vinarossencs, encuriosits per descobrir la font d’aquest gust celestial, han investigat el nostre venerat vegetal, amb resultats sorprenents. Encara que molts benicarlandos dubten de la veracitat d’aquesta notícia, els científics de l’hospital de Vinaròs han constatat i demostrat que la carxofa conté una proteïna, descoberta recentment, a la qual han anomenat tacanyina.

Malgrat la preocupació de molts llauradors, cuiners i restauradors, la venda de carxofes ha incrementat un 20’4% en els últims dies. Com bé han afirmat diverses persones del poble, tenen planejat augmentar-ne el consum per a veure si poden estalviar un poc més i pagar-se unes vacances com Déu mana. L’ajuntament, per la seva part, ha creat una campanya per a emprar aquests estalvis en un viatge a València per tal d’ensenyar-los com es fa una bona paella. Per estalviar més, els estudiants de l’IES Joan Coromines seran els encarregats d’elaborar els cartells publicitaris d’aquesta iniciativa.

Aquesta notícia també ha tingut impacte en Vinaròs, on alguns restaurants, com El Duc de Vendome, han començat a elaborar menús especials “estalvi” basats en aquest aliment. La idea ha tingut molt bona acollida entre alguns vinarossencs, mentre que d’altres han titllat aquest projecte com a “traïció”. Els de Podem han manifestat la seva satisfacció amb aquestes iniciatives, que de segur frenaran el capitalisme salvatge que es viu a la capital del Baix Maestrat. D’altra banda, a Benicarló, els propietaris del Cortijo han disminuït el nombre de plats que inclouen carxofa entre els seus ingredients, per temor a un imminent descens en els beneficis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *