Benicarló troba solució a les nombroses inundacions per la pluja L'Ajuntament preguntarà als benicarlandos si volen que la seua ciutat es convertisca en la Venècia d'Espanya com a objectiu de solucionar el problema de les inundacions quan plou a llarg termini

L’Ajuntament de Benicarló ha trobat la solució per a llevar les inundacions pel terme cada vegada que plou. Benicarló es convertirà en la Venècia d’Espanya. El consistori com que no veu cap solució viable per a solucionar el problema de les inundacions i aprofitant la posada en marxa del Pla de Turisme ha pres aquesta decisió que de seguida serà sotmesa a referèndum a tota la ciutadania benicarlanda. La proposta és una posada en marxa de diferents regidories: urbanisme, governació, turisme i cultura fonamentalment. Les regidories elaboraran un pla cada una sobre com afectarà positivament la mesura a la seua àrea i per tant a tots els benicarlandos i visitants.

La idea consisteix a baixar el nivell dels carrers que sempre s’inunden i alguns dels més cèntrics de Benicarló, però no les cases i els edificis. Agafant de model la ciutat de Venècia es farà el plànol que suposarà un canvi radical a tot el municipi cadufero. Els accessos a la ciutat es mantindran intactes i a tots aquells veïns afectats se’ls regalarà una barqueta perquè puguen circular per dins dels canals. L’Ajuntament ens ha facilitat algun dels carrers i zones que es veuran afectades per la remodelació de la ciutat. L’Avinguda Papa Lluna serà el gran canal i tots els carrers que donen a ell seran afluents, la carretera vella de Peníscola serà el moll. LAvinguda Marqués de Benicarló també es veurà afectada i serà la continuació del Gran Canal, i anirà des de la mar xica fins a la rotonda de Ticana. El Passeig Marítim sols serà modificat en el trajecte Morrongo – rotonda de Ticana. El carrer del Crist del Mar també serà convertit a canal i serà la connexió fluvial amb el centre del poble, el moll en aquest cas estarà a cada carrer que done a aquest. Per últim l’Avinguda 9 d’octubre serà el canal del comerç, ja que serà per on podran anar les grans barques. L’Avinguda connectarà amb el camí de Sant Gregori que també es veurà afectat. Per a fer tot açò es faran detonacions pels carrers afectats i així baixar el seu nivell, les barques les farà Orero, i els molls les diferents constructores del poble.

L’impacte en l’àmbit urbanístic serà molt gran. En governació també perquè canvien totes les normes de circulació. Turisme serà la que reportarà més beneficis en teoria, ja que serà la seua gran posada en escena. El comerç deurà reestructurar-se i encarar-se més cap al turisme. Cultura proposarà noves iniciatives basades en la ciutat italiana. Esports fomentarà tots aquells esports que requereixen aigua. L’Ajuntament espera que la proposta siga endavant i que el projecte estiga posat en marxa per al 2018 i finalitzat en 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *