Benicarló posarà el cartell ‘Hierro gratis’ al Castor perquè els manyos el desballesten a l’agost El ministre d'Energia aplaudeix la iniciativa i serà el primer a endur-se un tros de la plataforma cap a casa i penjar-la al seu lavabo

Una iniciativa sorgida de la regidoria de Turisme de Benicarló, molt familiaritzada amb els costums dels nostres amics aragonesos, pretén acabar amb el problema del Castor «i ja de pas guanyar uns diners amb la implantació de serveis que ajuden als manyos amb la seua tasca», diu Rosana Marzá, regidora de Turisme, Comerç i Mercats a Benicarló.

Després de la trucada del ministre d’Energia a la nostra alcaldessa Xaro Miralles, la regidora del PSOE va convocar a tot el seu equip de govern per traure alguna solució d’emergència. «Sabíem que el Castor no es tornaria a obrir, però des de Madrid ens han dit que no tenen diners per a llevar eixa monstruositat de la mar», ens comenta Xaro«nosaltres volíem posar el nostre granet de sorra i ho hem fet, ara només hem d’esperar que els nostres turistes facen la seua feina». A la idea principal de Rosana de penjar el cartell s’hi han afegit d’altres molt interessants, com per exemple:

  • Noliejar tot un seguit de vaixells turístics amb llogament de remolcs per portar parts del Castor.
  • Un servei de càtering que donarà plats de paella i entrepans (pagats pel consistori, és clar, cap empresa s’hi ha oferit a vendre res al preu que els manyos estan disposats a pagar).
  • Un senyor que vigilarà les ombrel·les dels manyos a la platja (el seu servici començarà a les 3.00 del matí, que és quan van a clavar-les a la vora de la mar).
  • Un jurat que intercedirà en les disputes entre participants del desballestament (el que més cride tindrà més punts a favor per a quedar-se amb la peça disputada).
  • Servei d’embolicament de peces per a regal amb adhesius amb frases com ‘Estuve en Benicarló y me acordé de ti’.
  • Animadors del desballestament, que aniran cridant frases perquè els manyos estiguen com a casa. Alguns exemples de frases: «que así no se hace, hombre ¿Ande has aprendio tu, licenciao?»«¡Ay que hermosura de piezica me gobernao!»«Esto en Zaragoza no se hace así, destalentao»«¡Ea! Pos esto ya estừ¡Ay, ay, ay, ay! ¡Eh! ¡Eeeh! ¡ay va! ¡ay va! ¡ay ay ay ay! ¡Ande, ande! ¡Sssh! ¡Eeeh! ¡Eeeeeeeehhhh! ¡Ssssshhhh! ¡Rrrrrrua! ¡Rrrrrrua! ¡Eeeeeeeehhhh!».
  • Algunes propostes s’han descartat, sobretot les del regidor de cultura, Josep Barberà, el qual pretenia posar cartells en català i merxandatge amb l’estelada.

D’altra banda, els regidors del PP i Ciudadanos/Ciutadans/Siutadans estan molt emprenyats perquè no els han convidat a la reunió. María Jovaní ja fa mesos que té a casa una bandera amb blau de mig kilòmetre que no sap on posar-la, Benjamín tenia ganes de continuar fent paelles per a 4.000 persones en un mateix paellero de 20, Cornelles volia regalar merchandatge sobrant de la seua empresa, Mañá… algú sap on està Mañá?

Siga com siga, el projecte està acceptat i aviat començarem a veure els resultats. Des de l’editorial de Benicarló Today ens agradaria acabar amb la plataforma Castor d’una vegada per sempre i que mai més es construïsca res semblant. Continuarem informant, esteu atents al nostre Facebook.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *