Josep Barberà renega del fus horari franquista i Cultura passarà a utilitzar frases del Senyor dels Anells per a marcar el temps La regidoria també s'havia plantejat canviar el nom de les hores per unes altres paraules, com per exemple dir "són les cuco i mitja" per referir-nos a les 19:30, però l'arbitrarietat en les eleccions els han fet decantar-se per una cosa més conceptual

“Quan l’alba despunte per l’horitzó, començarem la reunió”. Coses així seran el normal en menys d’1 mes en la regidoria de Cultura de Benicarló. Com la majoria ja sabeu, en 1940 vam adoptar el fus horari dels territoris ocupats per l’Alemanya nazi, una decisió de l’època franquista que el regidor de cultura no vol acceptar.

«Si volem ser un país actual, haurem d’actuar com un país lliure i sense imposicions», ens diu Barberà«quan la lluna s’amague i isca 15 vegades, just abans del quart esmorzar dels hobbits, els nostres serveis informàtics canviaran les hores per un estàndard que encara està per decidir. Intentarem, això sí, que durant un període no superior a la florida del gira-sol, ambdós mètodes per a mesurar el temps puguen conviure».

Retardar 1 hora no és una opció per al regidor catalano-valencià, de ben segur que provocaria molts de malentesos. La regidoria també s’havia plantejat canviar el nom de les hores per unes altres paraules, com per exemple dir “són les cuco i mitja” per referir-nos a les 19:30, però l’arbitrarietat en les eleccions els han fet decantar-se per una cosa més conceptual, com “quan els éssers de llum comencen a amagar-se de les primeres ombres”.

No sabem com cabrà açò en el xicotet rellotge dels ordinadors de l’Ajuntament, per exemple, moltes coses a fer i molts de dubtes. Des de Benicarló Today continuarem informant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *