Apareix la cara de César Cataldo a un dels circulets de la plaça del Morrongo Alguns fidels es preparen per a un segon adveniment del Crist de la Mar

Conta la llegenda que en 1650 arribà a les costes de Benicarló un italià portant una imatge del Crist de la Mar, la seua arribada va ser qualificada de prodigiosa i els miracles que va obrar la Santa Imatge encara més. Benicarló es va alçar ahir mateix amb el sorprenent descobriment d’un veí, que va veure com a un dels circulets de la plaça del Morrongo havia sortit una cara, la qual el Bisbat de Tortosa no ha trigat a identificar com la de César Cataldo, l’italià que va portar la imatge del Crist i va curar la mort negra a Benicarló.

Aprofitant la setmana de la ciència a Benicarló, alguns dels participants han estudiat la cara de César Cataldo, els primers estudis no han demostrat cap manipulació de la gespa del rodolí, però tot i que han demanat calma i han anunciat que estan desplaçant-se a la població cadufera alguns dels investigadors paranormals més prestigiosos del planeta (Iker Jiménez inclòs), molts fidels de Benicarló ja veuen en aquest fenomen l’anunci del segon adveniment del Crist de la Mar. L’ex alcalde Marcelino Domingo porta vàries hores pujat dalt d’una caixa de tercios, llegint passatges de la bíblia i advertint «els que s’han apartat del Crist rebran el juí final molt aviat. Però encara podeu salvar-vos, apropeu-vos i escolteu la paraula! Fugiu dels rojos i independentistes de l’Ajuntament! Són el dimoni disfressat i us volen fer mossegar la poma prohibida! Pregueu! Pregueu per la salvació de la vostra ànima!»

Algunes veus crítiques veuen en el fenomen una manipulació humana molt intel·ligent, la qual segons l’expert en publicitat Casemiro Titular «pretén ser una publicitat vírica d’un més que probable curtmetratge basat en la figura històrica de César Cataldo. Aprofitant la tirada de Peníscola amb la filmació de Joc de Trons i el Chiringuito de Pepe, veig que Benicarló pretén filmar una recreació dels fets ocorreguts l’any 1650. Estem a punt de publicar uns correus del consistori demostrant les negociacions amb Steven Spielberg i alguns dels productors de Joc de Trons que van vindre a Peníscola».

Hem preguntat al consistori benicarlando, però fins que els experts no valoren la situació no volen fer cap tipus de declaració. És més, alguns regidors s’han amagat en la sala més fosca de l’Ajuntament per si les paraules de Marcelino Domingo són certes i el Crist de la Mar està apropant-se a Benicarló per a alliberar-lo d’extremistes i radicals. El senyor J. B. (no hi posarem el seu nom sencer) ens ha demanat que li portem tota una pila de còmics de ciència ficció i un carregador del mòbil, assegura que porta tota la nit amagat a l’Ajuntament i ha escoltat «coses molt rares: mobles que es mouen, portes que es tanquen sense cap motiu aparent, rialles esgarrifoses molt llunyanes. Jo no surto! Jo no surto!».

Manipulació o no, la polèmica està servida al nostre poble. Si voleu més informació, demà dimecres apropeu-vos al mercat i a les cafeteries properes, pareu l’orella i escolteu. Segur que la gent parlarà del Crist de la Mar, però en veu baixa…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *