Arriba el carxostí: Un científic acaba amb la divergència Benicarló-Vinaròs Els millors cuiners de la zona es mostren cautes davant les múltiples portes que s'obren amb aquesta creació

El reputat biòleg calijó Magnus McAllan, al front del seu equip d’investigació a la universitat de Toronto, fart de veure com els dos pobles de la comarca sempre estaven barallant-se per oliveres, carxofes o llagostins, desenvolupa una nova espècie híbrida que està sent la revolució al món científic. El carxostí. Barreja perfecta entre un llagostí i una carxofa. De moment s’estan millorant els primers exemplars perquè en breu puga ser presentat al públic en general. La complicació resideix en la seva reproducció perquè el dr. McAllan intenta què puguen créixer lliurement sense què la nova espècie supose una amenaça pels llagostins autòctons.

En paraules de l’investigador, «ja n’hi havia prou! sempre havent d’aguantar històries sobre si la terra de Benicarló és millor per les carxofes o, fins i tot, escoltar a gent dient que, els llagostins, en creuar el riu sec cap al sud, perdien qualitat. Ara ja no hi haurà discussió possible, el carxostí necessita del millor dels dos pobles per esdevindre una nova meravella culinària».

De moment s’estan fent proves en secret a diversos restaurants de la zona. Des de Benicarló Today ens hem posat en contacte amb alguns cuiners del poble com Manolito, del Cortijo o Hèctor Roca del Tràngol però han evitat parlar sobre el tema. Roca ha deixat caure «les coses canviaran a partir d’ara».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *