Les xarxes socials per a lligar, els webs més accedits des de la biblioteca de Benicarló Un estudi d'ús de la wifi també conclou que els selfies amb morritos i llibres al costat, són els arxius més compartits des de les instal·lacions públiques

La biblioteca Manel García i Grau de Benicarló ha augmentat fa pocs dies la capacitat de la seua wifi, i amb això també s’ha aprofitat per a incloure-hi programari de control sobre els dominis, aplicacions mòbils i webs que més està emprant el jovent benicarlando. Tot i que la direcció de les instal·lacions donava per suposat l’ús de la wifi augmentada com a ferramenta de descàrrega de vídeos i tutorials al Torrent, la seua sorpresa ha sigut majúscula quan ha observat que els joves aprofiten el seu temps “d’estudi” per a actualitzar els seus perfils als Tinder, Meetic, Badoo, etc. amb selfies al costat de llibres i amb frases com «est2diando el Kijote», «con mis livros wapos ;-D», «busqando mi X y mi Ω» o «muxa inintiligencia en este cuerpo».

#EstudiandoEnBiblioBlo s’ha convertit en Trending Topic en tot el poble. Parèixer una persona culta és un dels requisits més valorats avui en dia per a trobar parella. Tot s’hi val: selfies, frases de famosos pensadors, fotografies amb “¿sabíais que…?”, o crítiques a texts històrics i científics. Sí, alguns estudiants dubten sobre teoremes matemàtics bàsics i fenòmens naturals. La pluja, per exemple, és el fenomen més criticat. El post al Facebook d’un estudiant «no entiendo cm nadie ha descubierto k la lluvia cae por el efecto de la gravedad esa y no x lo k dicen los libros estos», porta ja més de 500 comentaris amb imatges de cors, aplaudiments i frases felicitant la troballa.

Psicopedagogues de Benicarló dubten sobre els beneficis d’aquesta cerca de cultura. Estan els joves reproduint frases i texts sense entendre el seu significat real, només per a fer postureo? O potser estan obtenint píndoles col·laterals, però reals i aprofitables, de coneixement? «La frase “el trabajo os hará libres” està sent emprada totalment descontextualitzada», ens explica Antonio, «discursos íntegres de Fidel Castro es poden llegir, amb lletra minúscula, a cossos de nois i noies. Moments històrics es mesclen amb pel·lícules i narrativa popular: que si el mur de Berlín el va construir un mag amb una espasa, que si la marxa verda eren les nits a casa de Bob Marley, que si la primera Guerra Mundial va ser per una dona que es va casar amb un xicot d’una casa enfrontada… a veure si serà pitjor aquest fals coneixement…». Des de Benicarló Today volem dir que, tal com ja hem expressat moltes vegades al nostre mur de Facebook, les dades, notícies i informacions han de ser sempre contrastades, que hi ha molta informació falsa compartint-se per Internet. Que no us enganyen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *