Detenen dos filòsofs benicarlandos per defensar l’autodeterminació del ser Els detinguts denuncien que els agents de la Guàrdia Civil van actuar baix l'influx de l'allò de l'inconscient

«Ens vam sentir com l’home lliure que torna a la caverna a salvar als seus amics de la seua ignorància. És a dir, apallissats», ens diu Federico després de sortir en llibertat amb càrrecs. Els fets van ocórrer dissabte passat: Federico i la seua companya Agnes estaven donant una classe magistral de filosofia al saló d’actes de la Fundació Caixa Rural de Benicarló, quan una parella d’agents de paisà de la Guàrdia Civil van decidir aturar la xerrada i detenir als dos conferenciants. Pareix que alguns dels assistents van intentar començar una protesta, però unes altres veus es van mostrar contràries i ràpidament es va formar un enfadat diàleg entre les dues parts mentre els agents sortien, amb els detinguts, sense trobar-hi resistència.

Segons comunicat oficial sobre l’operació “Si A implica B”, els dos agents no estaven entenent massa bé les explicacions dels conferenciants, però [transcripció literal de l’informe d’un dels dos agents] «alguna cosa se estaba cociendo entre toda esa chorrera de palabras. Ya al principio cuando decían algo de superar las metas y no rendirse nunca, veíamos que hablaban en código. Pusimos los seis sentidos a trabajar y, claro, cuando comenzaron a hablar de “la libertad” ya dijimos que por ahí no se pasaba y que teníamos que intervenir antes de pasar a mayores».

Els dos detinguts es troben a l’espera de juí i se’ls ha obligat a no sortir de la seua caixa d’Schrödinger. També se’ls ha privat de llapis, paper, eines informàtiques i qualsevol cosa on puguen plasmar els seus pensaments mentre un jutge no dicte sentència. La fiscalia demana penes de 10 anys mirant futbol, impossibilitat de llegir que no siga de Pérez Reverte i l’obligació d’escoltar tots els programes de Carlos Herrera a televisió espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *