Descobreix la cura de la ximpleria però no li l’accepten per les crítiques negatives a ‘Benicarló – Tareas Pendientes’ El descobridor és un xiquet que va presentar un dispositiu a la Setmana de la Ciència abans que la comunitat científica avalés els seus resultats
Joan Cabrera és un xiquet de només 9 anys que ha vist truncat el seu futur massa aviat. Els experts el consideren l’Einstein del s. XXI, està estudiant a un centre especialitzat a Castelló i passa els caps de setmana amb els seus pares benicarlandos, Andrea i Carles. Amb la seua curta edat ja ha realitzat petites tasques per a la NASA i el CERN i feia mesos que treballava amb el dispositiu que va presentar enguany a la Setmana de la Ciència de Benicarló, es tracta d’una espècie de barret que recobreix tota la part del cervell, està format per milers de micro-sensors que investiguen les parts “dropes” del cervell i les activen amb petites descàrregues elèctriques. Joan ens diu que «el vaig provar amb la meua germana, que estava tot el dia mirant Telecinco i ara no para de llegir sobre filosofia grega».
Al grup de Facebook ‘Benicarló – Tareas Pendientes’ no s’ha fet d’esperar la creació d’un tema per a parlar-ne, o millor dit, per a criticar aquest descobriment. Entre els comentaris més estesos trobem els de «si abans no existia cura, deixeu-ho com està» o «menys cures i més netejar el poble, que fa pena!», els quals han tingut multitud de respostes d’aprovació expressant, en general, que a Benicarló existeixen moltes coses a arreglar més importants.
Alguns participants han portat el debat a la part política dient que «ja estan els rojos de nou inventant-se coses» o «amb Marcelino això no passava», frases que han creat una forta polèmica i han sigut retirades del fil de debat per generar insults i faltes de respecte. Menció especial d’una senyora, P. L., la qual ha generat el nombre més gran de comentaris amb les seues opinions «i si la tontería no quiere curarse ¿qué? siempre con las mismas imposiciones», «no mos tornaran sans» i tot un seguit de frases copiades de la wikipedia.
Siga per bo o per dolent, el fort rebombori que ha creat el fil ha sortit en diversos mitjans de comunicació i la polèmica s’ha estés més enllà del nostre poble. Joan es troba molt tocat per tot el que està passant, ell només volia ajudar i ho havia fet amb tot el seu bon cor, però la bola de neu s’ha fet massa grossa i ha arribat a la comunitat científica que estava estudiant el seu invent, aparcant-ho temporalment i enviant una carta de disculpa al petit benicarlando, el qual ara diu que es dedicarà a mirar Supervivientes i criticar a tot i tothom perquè veu que eixa forma de ser té futur al nostre país.
Benicarló Today s’ha posat en contacte amb la comunitat científica europea, ells ens diuen que, tot i que ha demostrat el bon funcionament del barret, no poden acceptar-ho perquè «per a nosaltres és molt important l’acceptació social de qualsevol avanç, i ens fem enrere quan notem que la gent no està preparada», ens diu Fritz Lang, CEO d’ESF (Fundació Europea de la Ciència), «imagina’t que ara la gent descobreix que podem fer que les vaques siguen més intel·ligents que els éssers humans o que els extraterrestres existeixen i saben fer la paella millor que qualsevol valencià. No, no podem deixar que la gent sàpiga aquestes coses. Millor ensorrar-ho tot i ja sortirà quan la gent estiga preparada». L’editorial d’aquest diari es vol declarar neutral sobre aquest tema d’avanços contra discussions estèrils a les xarxes socials, només expressar la nostra voluntat de continuar oferint-vos informació actualitzada sobre aquest i altres temes d’interés que no ixen en els altres mitjans. Així és Benicarló Today.
Deixa un comentari